ЦДГ „Златна рибка” организира открит урок за Васил Левски

13:03, 17 фев 17 25 804 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шуменската детска градина „Златна Рибка”, заедно с клуб „Крумъ Страшний”, организирха открит урок по случай 144 години от смъртта на Васил Левски.

„От години спазваме традицията, в навечерието на 19 февруари да правим олтар за Левски, с най-голямата група. От дълго време работим с Регионален исторически музей – Шумен и е хубаво да отбелязваме тези патриотични дати, които са в календара на българите”, обясни преподавателката Емилия Кирилова. „С тази инициатива целим да възпитаваме децата на добро, патриотизъм, да бъдат добри граждани, а и по новата програма имаме патриотично възпитание и то започва още от детската градина”, допълни тя.

Юлиян Йорданов от „Крумъ Страшний”, разказа че клубът съществува от 2006 г. и  подобни мероприятия се организират с голяма част от училищата и детските градини в Шумен. Той уточни, че главната цел е да се възстанови българскят дух. За това от клуба няблягат на патриотичното възпитание на децата, за да могат да израстват като българи, а не като хора, които нямат народност.

„Времената са такива, че трябва да се набляга на българщината, защото в даден момент тя се изопачава или забравя”, обясни още Юлиян Йорданов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама