Нова детска ясла и храм ще строят в кв. „Железник" в Стара Загора

13:00, 17 фев 17 25 418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нова детска ясла и православен храм ще бъдат изградени в старозагорския квартал „Железник”.  През тази година ще бъде извършен основен ремонт на училището и на обединено детско заведение „Звездица“, предстои отварянето на новата автогара,  изработването на ПУП за част от квартал „Железник“ и санирането на 8 сгради в квартала. Това стана ясно снощи на среща между представители на общинското ръководство и живеещи в квартала с най-много млади семейства в града.

Дейностите са осигурени със средства от тазгодишния бюджет на общината, Оперативна програма „Региони в растеж“ и Националната програма за енергийна ефективност. Обмисля се въвеждането на еднопосочно движение по улици в квартала. „Тук сме, за да обясним какво смятаме да правим през 2017 г. с парите на община Стара Загора и да чуем какво мислите. Онова, което предложите, в рамките на възможностите на бюджета, може да намери място в рамките на Бюджет-2107 или да бъде планирано за следващата“, заяви  председателят на Общински съвет Стара Загора Емил Христов .

Осем жилищни кооперации в кв. „Железник“ вече разполагат с договори за изпълнение на мерки за енергийна ефективност и скоро изпълнителите ще започнат работа по санирането им. Други 75 сгради са с проведени поръчки за избор на изпълнител в града.

По време на традиционната среща на ръководството на общината с граждани бяха разяснени въпроси за пътуването с абонаментни карти в градския транспорт, за новите автогари в кв.“Железник“ и „Зора“, за нуждата от „гърбици“ пред входа на училището и еднопосочни улици, и т.н.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама