Светльо Витков пред Topnovini.bg: Поканиха ни от Реформаторския блок, ние сме срамежливи политически

12:36, 17 фев 17 / Политика 25 281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерът на партия "Глас народен" Светослав Витков, който днес сложи подписа си под коалиционно споразумение с Реформаторския блок за общо явяване на парламентарните избори, каза пред Topnovini.bg, че идеята за вливането им в дясното обединение била на Реформаторите.

"Те ни потърсиха, ние явно сме срамежливи политически", с характерното си чувство за хумор обясни музикантът и допълни, че във времето са водили разговори с различни политически сили.

"Но ние, как да го кажа, държим една почтеност в преговорите и партии, с които нямаме наистина близост, само заради едното събиране и процентно увеличение, не участваме, Ние сме играчи на по-дълго разстояние, гледаме по-напред". 

На въпроса коя политическа партия стои най-далече от тях като визия за промяна, Витков отговори:

"Може би бих казал в момента АБВ и БСП. Просто сме различни като идеи и избирателите ни са различни".

Бившият здравен министър в кабинета "Борисов -2" Петър Москов обясни, че Реформаторите следват политиката си да консолидират десницата. 

"Питат ни защо сме заедно с "Глас народен". Със Светльо Витков сме заедно от падането на комунистическия режим в България. Нямаме какво да делим, целите ни са едни и същи", каза Москов, който ще организира участието на Блока в тези избори. 

Днес Витков обеща, че ако влязат в парламента, няма да допуснат там да се приемат три решения: да бъде застрашена българската граница, да бъде увеличен външният дълг на България и да се допусне вдигане на данъците. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама