Ръчно разтоварване забавя раздаването на хранителните помощи в Пловдив

12:06, 17 фев 17 25 259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С 5 камиона, които се разтоварват на ръка, се доставят хранителните помощи в Пловдив и областта, които БЧК раздава по програмата за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Причината за забавянето и липсата на пакети по места е логистична, каза за Пловдив Topnovini.bg директорът на градската организация Таня Георгиева. Тя допълни, че днес следобед се очаква доставка на помощи и за район "Южен". Георгиева успокои хората, че храната е повече отколкото са потребителите.

 "Не можем да обслужим повече от 120 лица на ден. Всички правоимащи, включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане получават 10 вида хранителни продукти с общо тегло около 40 кг. Това са близо 5 тона храни, а всеки пакет се разтоварва, брои и описва", каза Георгиева.

Тя допълни, че идеята е пунктовете, които са 23 на територията на града и областта, да работят до обяд с хора, а след обед да се разтоварват камионите. "Трудно е, затова сме и удължили срока на получаване на помощите до 28 февруари. Ако има интерес може да се издейства и допълнително продължаване", коментира директорът на БЧК-Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама