Индийски щат забрани на чиновниците да пият и в чужбина

11:08, 17 фев 17 / Свят 25 187 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Властите в индийския щат Бихар забраниха на всички чиновници и съдии да употребяват твърд алкохол, дори и когато са в чужбина, съобщи електронното издание на в. „Хинду”, предаде БГНЕС.

„Наказанието за нарушаване на забраната, одобрено с постановление на щатското правителство, предвижда намаляване на заплатата, лишаване от премии, временно отстраняване от работа и дори уволнение, като наказанието ще се определя въз основа на доказателства”, заяви говорител на щатското правителство.

Правителството на Бихар се смята за един от основните противници на употребата на алкохол в Индия. През април 2016 в щата беше въведена пълна забрана за производство, продажба и употреба на спиртни напитки.

Търговците на фалшив алкохол са заплашени от строги наказания.

Властите се мотивират, че тези мерки намаляват престъпността и допринасят за подобряване на жизненото равнище, а чиновниците трябва да дават пример на останалите граждани.

В Индия проблемът с употребата на евтин и домашно приготвен алкохол, който често предизвиква дори смърт, е много сериозен. В щатите Гуджарат, Бихар, Нагаланд, Керала и в райони на Манипур е въведен сух режим.

Щатите Андра Прадеш, Харяна, Мизорам, Тамил Наду също бяха въвели забрана, но впоследствие я отмениха. /ТАСС

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама