Министър Седларски: Големите инвеститори създават нова култура в българската икономика

10:56, 17 фев 17 25 472 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на икономиката Теодор Седларски посети завода на „Шнайдер Електрик“ и се запозна с производствения процес.Той се срещна и разговаря с Йонуц Фаркаш, регионален мениджър за България, Албания, Македония и Косово.

„Посещението в завода на „Шнайдер Електрик“ e израз на вниманието на Министерството на икономиката към големите инвеститори в България, които са не само източник на инвестиции и иновации, но и на нова култура в българската икономика“ – каза министър Седларски след края на обиколката на завода.

„Около такива предприятия винаги се създава мрежа от местни доставчици и по този начин се изгражда гръбнакът на българската икономика. Присъствието на фирми като Шнайдер Електрик в страната ни е и една междинна стъпка - докато повече български фирми бъдат в състояние да създадат свои марки, те могат да черпят опит от големите фирми, стъпили у нас за начина, по който го правят, за начина на управление на човешките ресурси и за процесите на механизация в тях."

Представителите на компанията споменаха, че произвеждат устройства по т. нар. концепция „Интернет на нещата“, при която всичко в производствения процес  е свързано чрез интернет и може  да се управлява  дистанционно.

"Точно това е един от приоритетите на нашия мандат сега – да развием Индустрия 4.0 в България.“ – изтъкна министърът.

Съвсем скоро „Шнайдер Електрик“ ще стартира „Академия „Шнайдер Електрик“, която ще даде възможност на специалисти от цяла България да получат знания и специални технически умения и по този начин да повишат квалификацията си.

Френската компания активно си сътрудничи с техническите университети в Пловдив, София и Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама