Организират обществено обсъждане заради инсталацията за биогаз в с.Труд

06:34, 17 фев 17 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кмеството на село Труд и инициативен комитет от селото организират днес от 18 часа обществено обсъждане относно неразрешения до момента проблем, тормозещ жителите на населеното място. Той е свързан с дейността "Централа за производство на електроенергия от течна тор и силаж".

Покани са представители на централата, кмета на община Марица Димитър Иванов, директорите на РЗИ и Басейнова дирекция.  Директорът на РИОСВ  Стефан Шилев ще оповести на населението резултатите от всички извършени проверки.

Инициативният комитет обмисля подаване сигнал към прокуратура за умишлено и целенасочено опорочаване на компрометираната проверка.

„Въпреки всичките прояви и форми на гражданско недоволство, няма действия и актове, които да са внесли някаква промяна към настоящия момент. Дори напротив, заедно с непрестанния шум валят сигнали за периодични силни и задушливи миризми“, твърдят от инициативният комитет.

Припомняме, че протестите на хората не спират, а преди време лично омбудсманът Мая Манолова се запозна на място с проблема.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама