Русенският съд прати за 25 г. зад решетките за ревнивец, убил жена си

16:11, 13 фев 17 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С присъда от Окръжен съд – Русе приключи делото против 33-годишния Бахар С., който уби жена си на главния път Русе – Бяла през 2016 г.

То мина по съкратено производство, след като подсъдимият призна изцяло фактите, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и изрази съгласие да не се събират доказателства за тези факти.

С постановената по делото присъда съдът призна Бахар за виновен в това, че на 31 май 2016 г. на главния път Русе-София умишлено е умъртвил Джейлян С., родена 1989 г. Магистратите отчитат, че убийството е извършено предумишлено, с особена жестокост и по особено мъчителен за убитата начин.

Бахар е осъден на доживотен затвор, което на основание чл. 58а, ал. 2 и ал. 3 от НК, вр. чл. 373, ал. 2 от НПК е заменено с лишаване от свобода за срок от 25 години. Съдът определи и първоначален строг режим за изтърпяване на наказанието в затвор или затворническо общежитие от закрит тип, като предварителното задържане на подсъдимия, считано от 1 юни 2016 г. до влизането на присъдата в сила, следва да бъде приспаднато.

Със същата присъда подсъдимият е осъден да заплати направените разноски по делото, а на К.А., Ш.А. и И.И. - обезщетение за претърпени неимуществени вреди в размер на по сто и петдесет хиляди лева на всеки един от тримата, ведно със законната лихва, считано от 31.05.2016 г.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15 - дневен срок пред Апелативен съд – Велико Търново.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама