Пак заловиха пияни и дрогирани шофьори в област Добрич

15:38, 13 фев 17 25 423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четирима шофьори, карали след употреба на дрога или алкохол, залови полицията в област Добрич през почивните дни, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Добрич.

На 11 февруари около 1.40 часа в Генерал Тошево е спрян  лек автомобил „Мерцедес” с варненска регистрация. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества тестът отчита положителен резултат за употреба на наркотични вещества амфетамин, метаамфетамин и канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Н. К. /24/ от генералтошевското село Кардам. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ на МВР в Генерал Тошево. Другият дрогиран водач е заловен на следващия ден - на 12 февруари около 22.20 часа. По ул. „А. Стамболийски” в Добрич е спрян лек автомобил „Форд” с водач С. Д. /30/ от областния град. При него тестът отчита наркотичното вещество канабис. С. Д. е задържан с полицейска мярка за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

62-годишен криминално проявен мъж от Генерал Тошево с инициали И. И. е заловен пиян зад волана. Мъжът управлявал "Опел", спрян е на 12 февруари около 14.10 часа в Генерал Тошево. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство цифровата индикация отчита наличието на 0,71 промила в издишания от водача въздух. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че И. И. управлява пиян след като е осъден с влязла в сила присъда за същото деяние. По случая е образувано бързо полицейско производство. Другият пиян водач - П. Г. /40/ от село Телериг, е заловен на 12 февруари около 22.15 часа по ул. „Поп Богомил” в Добрич. Мъжът управлявал лек автомобил „Мазда”. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство цифровата индикация отчита наличието на 1,53 промила алкохол. П. Г. е задържан с полицейска мярка за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама