13 проверки в района на Бургаския залив извърши ИАРА, съставен е един акт

15:29, 13 фев 17 25 278 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В периода от 1 до 9 февруари включително инспекторите от Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури извършиха 13 проверки по море в района на Бургаски залив, съобщиха от пресцентъра на ИАРА. Съставени са общо 13 констативни протокола и един акт за установяване на административно нарушение.

Преди да бъдат осъществени проверките, се извърши наблюдение за установяване на произхода на предлаганата на пазара прясна риба, както и наблюдения на бреговата линия и акваторията към нея до 1 миля. Установи се незаконен стопански риболов в близост до акваторията на едно от пристанищата в Бургаски залив и незаконен стопански риболов на бяла пясъчна мида в бухта „Каваци“, в местност Алепу.

На 2 февруари са били извършени осем пробега с патрулен катер ИАРА1 в зона с отдалеченост до една морска миля от бреговата линия от пристанище Бургас, през залив Рейда до бухта Форос. На следващия ден в същата зона от пристанище Бургас до акваторията на къмпинг Оазис са били осъществени контролни проверки на два риболовни кораба /РК/ за стопански риболов на бяла пясъчна мида. В резултат на контролната дейност са иззети риболовни мрежи с обща дължина 3000 м, риболовна лодка и извънбордов двигател.

В същия период са извършени и проверки в рибностопански обекти до с. Ливада, общ. Камено и иззети риболовни уреди за незаконен риболов. Съставен е акт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама