Заловиха 32-годишен докато обира апартамент в Русе

14:42, 13 фев 17 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Полицаи са задържали извършител на кражба в имот, съобщава ОД на МВР - Русе. 

На 9 февруари около 19:30 часа в Първо РУ е получен сигнал, че на ул. Момчил войвода в град Русе съмнителен тип е влязъл в имот, чийто обитатели са в чужбина. На адреса е изпратен автонаряд на Първо РУ, който е засякъл и задържал мъж на покрива на къщата. Заловеният се е оказал 32-годишният З.Ж., известен на правораздавателните органи. При последвал оглед в имота е установено, че прозорецът на приземния етаж на къщата е разбит, а вътре е разхвърляно. 

Установено е, че липсват два телевизора марка "Самсунг", CD-радио и рутер. Бравите на 5 интериорни врати са били демонтирани и отнети, а захранващите кабели на всички електроуреди са били отрязани и нагласени за изнасяне.

В хода на проведените оперативно-издирвателни мероприятия е изяснено, че 32-годишният е извършил кражбата, като част от отнетите вещи, телевизор и CD-радио,  са намерени във владението на друг мъж Р.Л. /41 г./, а другият телевизот е окрит в заложна къща. По случая е образувано досъдебно производство. З.Ж. е задържан за 72 часа с постановление на прокурор. Работата по случая продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама