Пет деца от Шумен се класираха за олимпиадата по информатика в Москва

14:29, 13 фев 17 25 422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ясни са класиралите се ученици за финала на олимпиадата по информатика в Москва. Това съобщи гл.ас д-р и преподавател в школа „АБВ“ Бисерка Йовчева.

Общо 5 човека от школата продължават напред. Това са учениците от ППМГ „Н. Попович“- Марин Йорданов от 7 клас, Иван Ганев и Петър Ангелов от 11 клас, Ивайло Георгиев от СУ „Сава Доброплодни“ и ученикът от Хасково  Александър Георгиев. Те ще премерят знания с 350 младежи от цял свят между 9 и 12 март.

Откритата Московска олимпиада се провежда за 11 пореден път. На първи кръг, който се проведе онлайн  между 10 декември 2016 и 10 януари тази година се явиха над 1500 деца.

Сред  първите 100 човека от първи кръг, класирали се директно за финала е Иван Ганев от Математическата гимназия.  Останалите 250 деца са продължили напред след кратък тур проведен от 14.01 до 16.01.

Преподавателите в школа „АБВ“ Бисерка Йовчева и Валентина Дянкова ще водят информатиците ни на турнира. Той ще се проведе в два дни, като всеки ден ще има по 4 задачи, с време за решаване от 5 часа.

„Състезанието  е тежко и на много високо ниво. Миналата година Иван Ганев се върна със сребърен медал, а на предстоящата олимпиада се надяваме на злато“, заяви Йовчева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама