Лютви Местан и Айдоан Али са номинирани за кандидат-депутати от Шумен

13:51, 13 фев 17 / Политика 25 693 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на партия „ДОСТ“ Лютви Местан и заместникът му Айдоан Али са номинирани за народни-представители в листата за област Шумен, научи „Topnovini.bg”. Кандидати за депутати са лидерът на „ДОСТ“ във Велики Преслав - Нурай Зърън, служител в софтуерна компания, Назъм Сали, бивш директор на Дирекция „Финанси“ в община Каолиново и Атидже Моллова, морален победител в конкурса „Гласът на България“.

В листата са имената на читалищния деятел от Шумен Нуртен Ремзи и Невин Ахмед, настоящ  съветник, напуснала групата на ДПС в Каолиново. Тя е дъщеря на един от първите загинали във Възродителния процес.

Кой ще бъде водачът на листата ще реши Коалиционният съвет на Обединение „ДОСТ“. Тук влизат две формации – Народна партия „Свобода и достойнство“ и партия „ДОСТ“ на бившия председател на ДПС, Лютви Местан.

Заради изборите временно е спряно създаването на структури на ПП „ДОСТ“в 28 те области на страната.

„Естествени процеси по места, общи действия на симпатизанти на двете партии провокираха създаването на Обединение „ДОСТ“, заяви пред Topnovini.bg Айдоан Али, зам.председател на „ДОСТ“. Общото е тяхната кауза – борба срещу феодалния модел на ДПС, политическия терор и задкулисието, наложено през последните 27 години, сподели още Али. Според него порочният модел е против националните интереси на България.

По думите на зам.лидера на предстоящите предсрочни парламентарни избори се очаква състезание между политическата репресия и политическите идеи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама