Азиз Садула:Ще се борим за три депутатски мандата на изборите

12:23, 13 фев 17 / Политика 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три депутатски мандата очаква да спечели ДПС Шумен на предстоящите предсрочни парламентарни избори. „ Досега сме имали трима народни представители, при добра мобилизациция на електората и структурите целта е реалистична“, заяви за Topnovini.bg лидерът на Шуменската структура Азиз Садула.

Централното оперативно бюро и Предизборният щаб на партията ще решат кой ще бъде водач на листата в края на февруари. „На обсъждането на номинациите задължително присъства почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган. Както и областни и общински лидери“, добави Садула.

„На кандидатите за депутати се задават въпроси. Взема се под внимание оценката на обществото за номинирания от структурите“, обясни Азиз Садула. Според него формата на настоящата среща в централата на партията ще се уточнява.

„От 37 номинирани за листата на ДПС от област Шумен, най -вероятно, 12 ще останат“, прогнозира Садула. С най-много номинации са досегашният депутат Хамид Хамид, кметът на Хитрино Нуридин Басри, на Каолиново – Нида Намъков и областният председател Айсел Руфат, зам.кмет на Нови пазар.

Садула не се притеснява от появата на Обединение „ДОСТ“. В коалицията за изборите влизат партията на Лютви Местан и Народна партия „Свобода и достойнство“ с лидер Орхан Исмаилов.

„Спокоен съм за доброто ни представяне. Вярвам в колективната мъдрост на нашите симпатизанти. В годините ДПС се е доказала като национално отговорна партия, която е отстоявала и ще продължава да отстоява правата и интересите на своя електорат“, каза още Садула.

Лидерът на ДПС Шумен не се притеснява, че ще бъдат откъснати гласове, които традиционно са подкрепяли ДПС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама