В града на болярите избират баш винари на годината

11:38, 13 фев 17 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Титлата „Баш винар” ще получат утре най-добрите производители на домашни вина от Велики Преслав. Традиционният празник в града на болярите започва в 10.30 ч. на площада. Там ще бъдат обявени имената на участниците в конкурса за най-хубав домашен елексир и ще бъдат наградени победителите в категориите за бяло и червено домашно вино. Преславският кмет връчва на най-добрите почетни ленти и грамоти, а местният винзавод е осигурил за тях материални награди.

Празникът ще продължи на площада с изпълнения на Капанския ансамбъл и с много вино. Местната фирма - производител черпи за Трифон Зарезан. Буретата с бяло и червено вино ще бъдат докарани на площада рано сутринта, а освен тях вино от собствено производство ще предлагат съдържатели на изби в района. На площада ще има мезета и топли питки, търговските шатри ще работят докато има посетители.

След награждаването на баш винарите от центъра на града ще потегли автомобилна колона към лозето на винзавода. Там ще бъде отслужен водосвет за здравето на лозари и винари. Първи ще зарежат собствениците на масива и ще накичат участниците в празника с лозови венци от отрязани пръчки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама