Отложиха за края на април делото за изнудване срещу Марешки

11:34, 13 фев 17 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Делото за изнудване срещу Веселин Марешки и бизнесдамата Красимира Колева, което днес трябваше да продължи с изслушване на записи на телефонните им разговори, бе отложено за 24 април от Варненския окръжен съд. Причината е заболяване на 6-годишното дете на Колева. След 26 февруари пък Марешки влиза в предизборна кампания като лидер на партията „Воля“ и се ползва с имунитет. Ако влезе в парламента, депутатският му имунитет може да се окаже пречка за продължаване на делото.

„Аз инициирам референдум за отпадането на депутатски имунитет. Как бих могъл да се възползвам от него? От няколко дни се готвя за това заседание. Исках да приключи този цирк, но ето какво стана", коментира бизнесменът пред журналисти.

Двамата с Колева са подсъдими за изнудване на наемателя на пицария Асен Миланов, а срещу Марешки има повдигнато обвинение и за нанасяне на лека телесна повреда на общинския съветник Костадин Костадинов по този повод.

„Току-що честният и неподкупен варненски съд отложи делото срещу Марешки за рекет, изнудване и побой. Определено може да се каже, че съдът няма воля, но ВОЛЯта има съд. След това съдебно изпълнение от днес за пореден път се убеждавам, че с избори няма да променим нищо друго, освен да увеличим броя на престъпниците в т. нар. Народно събрание. Само революция и безмилостна разправа с убийците на българския народ и държава ще ни спасят. Или ще ги накараме да си платят за престъпленията към нас, или те ще ни довършат като народ. Това е.“, коментира във Фейсбук Костадин Костадинов, който също е кандидат за депутат от партията си „Възраждане“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама