Светла Бъчварова е водач на листата на БСП в Търговище

09:32, 13 фев 17 / Политика 25 527 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Професор Cвeтлa Бъчвapoвa e вoдaчът нa лиcтaтa нa БCΠ зa Tъpгoвищe. Това стана ясно след като националния съвет на социалистите одобри първите в листите за предстоящите парламентарни избори. 

Бъчвapoвa e poдeнa нa 28 ceптeмвpи 1958 г. в Kapнoбaт.  Завършила е две висши образования -  аграрна икономика и икономическа журналистика в УНСС - София. Тя  е заместник-министър на земеделието в правителството на Сергей Станишев. Близо шест години е председател на Селскостопанската академия.

Била е народен представител в три парламента, като в 43 народно събрание беше депутат от Добрич. Като такава статистиката на разпуснатото Народно събрание я сочи като най-активен участник от БСП - Лява България и девета в „общото класиране” на най-питащите депутати. От парламентарната трибуна тя е имала 263 изказвания и е участвала в подготовката на 40 проекта на закони на БСП - Лява България.

Светла Бъчварова сама си свали имунитета на народен представител, след като главният прокурор Сотир Цацаров поиска тя да остане без защита. Обвинението срещу нея беше, че като председател на управителния съвет на Селскостопанската академия съзнателно е сключила неизгодна сделка, от която академията е загубила 1, 3 милиона лева. 

Името й начело на листата на червените в Търговище беше посрещнато с изненада дори от симпатизанти на партията, след като на първото място се спрягаше областния председател на БСП Явор Куюмджиев. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама