Медицинският университет в Плевен открива учебната година за чуждестранни студенти

07:44, 13 фев 17 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започва академичната учебна година за новоприетите чуждестранни студенти в Медицинския университет в Плевен, съобщават от висшето училище..Днес от 10.00 ч в зала „Магнум“ на Втора клинична база те тържествено ще бъдат приветствани от ректора проф. д-р Славчо Томов, от декана на Факултет „Медицина“ проф. д-р Аспарух Аспарухов и от своите български и чуждестранни колеги. Специално за тях танцов ансамбъл от индийски студенти ще представят традиционен танц.

Преди старта на учебната година Центърът за чуждестранни студенти проведе двуседмична програма за адаптация- информационни турове из университета, библиотеката, срещи с агенции за недвижими имоти, със служба „Миграция“, със застрахователни агенции и запознаване с културно-историческото наследство на град Плевен.

Тази година висшето училище  прие общо 279 чуждестранни граждани от 35 държави, по-голямата част от които са европейски страни. Висок е делът на чуждестранните граждани от Великобритания, почти толкова са  по численост и гражданите от Индия. На трето място е Италия, следвана от Германия, Швеция, Канада, Япония, Ирландия, Испания, Португалия и др. За първи път има записани студенти от Австралия, Филипини, Зимбабве и Малави.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама