АНТИСПИН кампания за Деня на влюбените се провежда в област Добрич

19:37, 11 фев 17 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По повод 14 февруари - Деня на влюбените и виното, отново стартира Втория етап на Националната АНТИСПИН кампания, съобщават от Регионалната здравна инспекция в Добрич.

Тя се провежда за четиринадесета поредна година от Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН” на Министерството на здравеопазването, финансирана от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария, в партньорство с регионалните здравни инспекции, общини, неправителствени организации, училища и медии.

РЗИ – Добрич е организирала и провежда 4 регионални кампании в партньорство с община  Добрич, община Каварна, община Балчик, община Тервел и Общински младежки център „Захари Стоянов” – гр. Добрич.

През целия месец февруари се предвижда провеждане на лекции, обучения и викторини  на теми: “Превенция на ХИВ/СПИН и СПИ”, “Превенция на рисково сексуално поведение”  в учебните заведения на област Добрич, съвместно с Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни;

За периода от 9 до 15 февруари в Добрич, Каварна,  Балчик и Тервел ще се проведат общоградски кампании, включващи конкурси за най-оригинално любовно послание и  награди за най-добре представилите се.

До края на месец февруари медицинските специалисти ще изнасят лекции и беседи в училищата на областта. Всяко училище ще отбележи 14 февруари с разнообразни форми и прояви по избор на учениците – изработка на рисунки, колажи, пана, „Валентинки” с оригинални послания, подреждане на табла с материали за СПИН;

От 6 до 14 февруари, включително, е предвидено провеждане на  дни на отворени врати на КАБКИС при РЗИ - Добрич. Желаещите да проверят своя ХИВ статус могат да го направят в КАБКИС, който работи към РЗИ – Добрич всеки ден от понеделник до петък от 8.30 до 17.00 часа. 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама