От пет до десет лева дават шуменци за бутилка вино

18:17, 11 фев 17 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Между пет и десет лева за бутилка вино са склонни да дадат шуменци. Има и такива обаче, които държат да пият много по-скъпи вина. Твърди шуменският  винопроизводител Данчо Йоргов. Той бе категоричен, че все повече шуменци избират да пият хубаво вино.

„Хората, които харесват напитката искат тя да е истинска и само от грозде, без захар и вода. Има и такива, които предпочитат да пият от най евтиното, но то просто не може да бъде вино”, каза още Йоргов.

„Предпочитанията на хората зависят и от сезона”, каза още Йоргов. Зимата по-желано е червеното вино, защото е по-плътно, тежко и таниново. Бяли вина се пият най-вече през топлите сезони заради по-лекият им плодов привкус.

Опитът на винопроизводителя е показал, че за направата на качествена напитка са необходими три неща: хубав съд, качествено грозде и добро помещение, което да бъде чисто и проветриво.

„В България има много производители. Не всички обаче правят качествен продукт. За да се наложи един производител на пазара, трябва да грабне хората с качество”, каза Данчо Йоргов. Той бе категоричен, че човек избира напитката, която най-много му допада според културата си. „Има хора, които нямат големи познания за виното, но избират качеството. Има и такива, които наблягат повече на количеството“, категоричен бе винопроизводителят.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама