Драгомир Стойнев ще води листата на „БСП за България” в Стара Загора

16:04, 11 фев 17 / Политика 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Националният съвет на БСП утвърди Драгомир Стойнев за водач на листата на „БСП за България” в Стара Загора на свое заседание днес, съобщиха от БСП.

Стойнев ще води за втори път в областта, след като бе избран за депутат пак от Старозагорския избирателен район на парламентарните избори през 2014 г. Преди това Драгомир Стойнев бе министър на икономиката и енергетиката. Мандатът му се помни в Старозагорско с мерките за оздравяване на държавните дружества от комплекса „Марица-изток”, сред които на два пъти увеличаване на цената на въглищата добивани в „Мини Марица-изток” и проекти за технологично обновяване.

„При избора на водачите ни на листи заложихме на професионализма обновлението, приемствеността и съчетаването на ярки партийци и авторитетни обществени личности. Покрити са важните сектори и комисии в парламента, където трябва да се отстояват освен политически и експертни позиции“, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

Предстои Областните съвети на БСП да предложат и гласуват подредбата на листите след водачите, след което те ще бъдат утвърдени от Националния съвет на партията.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама