Предстои размяна на акции между Община Русе и "Проект Русе" АД

15:20, 11 фев 17 25 500 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предстои Общински съвет – Русе да даде своето съгласие да бъдат заменени 38.01 % акции, които Община Русе притежава в капитала на „Проект Русе“ АД срещу 49 % от притежаваните от „Проект Русе“ АД акции в капитала на „Арена Русе“ АД. Това става ясно от докладна записка, внесена за разглеждане в местния парламент от името на кметската администрация. 

Между „Арена Русе Инвест“ ООД и Община Русе е сключен Договор за дългосрочно сътрудничество и съвместна реализация на проект от 21.06.2013г. След Решение на Общински съвет – Русе на 25.08.2016г. е подписан Анекс към Договора. Според чл. 9.2 след регистриране на новото дружество, в чиито капитал ще е апортирана спортната зала, „Арена Русе Инвест“ ООД и Община Русе се задължават да приемат необходимите решения „Проект Русе“АД да замени 49% от притежаваните от него акции в капитала на новоучреденото дружество срещу придобиване на 38,01% от собствените си акции, притежавани от общината. В изпълнение на Договора са предприети небходимите действия и е регистрирано дружеството „Арена Русе“ ЕАД, в чиито капитал е апортирана спортната зала и чиито едноличен собственик на копитала е „Проект Русе“ АД. 

С писмо вх. № 30-7643-1/06.02.2017г Арена Русе Инвест ООД e направило предложение, в изпълнение на чл. 9.2 от Договора да бъде сключен договор за замяна на акции между „Проект Русе“ АД и Община Русе, по силата на който Община Русе ще замени акциите си в „Проект Русе“АД срещу акции на дружеството в „Арена Русе“ ЕАД. След замяната на акции Община Русе ще прекрати участието си в „Проект Русе“ АД и ще придобие 49 % от акциите в „Арена Русе“ ЕАД. В резултат на извършената замяна капитала на „Арена Русе“ АД ще бъде разпределен между Община Русе с дял от 49%  и „Проект Русе“ АД (контролирано изцяло от „Арена Русе Инвест“ ООД) с дял от 51%, в съответствие с условията на Договора за дългосрочно сътрудничество и съвместна реализация на проект от 21.06.2013. Към настоящото предложение прилагам получения проект на Договор за замяна на акции.

С писмото се предлага да бъде утвърден и проект на Акционерно споразумение, което да бъде подписано след като Община Русе придобие 49 % от акциите в „Арена Русе“ АД. С него се уреждат отношения между акционерите в дружеството, които няма как да бъдат уредени в устава на акционерното дружество. Проектът на Споразумението е приложен към настоящото предложение. На първо място с него се уговаря, че задълженията по Договор за инвестиционен кредит с №1896, сключен на 29.09.2016г. ще бъдат обслужвани от „Проект Русе“ АД. На второ място се преуговаря, вече с „Проект Русе“ АД,  безвъзмездното прехвърляне в собственост на Община Русе самостоятелни обекти с търговско или административно предназначение в търговско – развлекателния център или бизнес центъра, с пазарна стойност съответстваща на 520 400 евро, но не по малко от 1 000 кв. м. застроена търговска/административна площ. Такава уговорка съществуваше и в Договора за дългосрочно сътрудничество и рализация на проект, сключен между акционерите в „Проект Русе“ АД.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама