Майка от Добрич има нужда от помощ, за да проходи бебето й

15:07, 11 фев 17 25 1138 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Майка от Добрич трябва да събере 462 500 лв., за да може малкото й момиченце да проходи и да има щастливо детство, каквото всяко дете заслужава.

Малката Александра е родена във Варна, където живее семейството, на 4 април миналата година. Поставена й е рядката диагноза „Фибуларна хемимелия ” на дясно краче – пълна липса на малък пищял и скъсен крак с деформирани глезен и стъпало. В САЩ и Европа оперативните корекции се извършват в ранна възраст, за да се спре скъсяването на крака и да може детето да проходи в обичайния срок.

В България никой не се наема да започне лечение преди навършване на 2 години. Няма и достатъчно опит, тъй като заболяването е рядко.

Първоначално семейството се насочило за лечение към Ортопедична болница Шпайзинг (Виена) и подало в Център „Фонд за лечение на деца„ ( ЦФЛД ), документи за финансиране на лечението там. Но, два пъти получили отказ, който обжалват в момента пред съда. „Бяхме убедени, че ще получим подкрепа от Фонда, защото преди нас на всички, кандидатствали с тази диагноза, са били отпуснати средства”, споделят от семейството.

През това време с тях са се свързали родители на детенце, което се е върнало от 7-месечно лечение на същото заболяване в САЩ. „Това беше нов лъч на надежда, защото за първи път разбрахме, че има надежда нашето дете да може да използва пълноценно своето собствено краче, а не както във Виена ни казаха, че цял живот ще ходи с ортеза. Разказаха ни за тяхното лечение и се оказа, че те са се лекували в САЩ със средства от Фонда. Постигнатият резултат от лечението, който видяхме със собствените си очи, беше не само потресаващ, но и изключително обнадеждаващ”, разказват близките.  Изпратили в САЩ всички медицински документи, с които разполагали. Д-р Пейли – най-добрият специалист в света по реконструкция на крайници в комбинация с удължаване, след като разгледал медицинската документация на Александра, изготвил становище. Според него, Александра има само един шанс за правилно извършване на процедурата, в резултат на което да има почти нормално краче и глезен. Идеалната възраст за извършване на операцията е между 18-24 месеца.

Родителите потърсили мнение от двамата най-добри ортопеди в България, като тяхното становище било, че заболяването е в много рядка и тежка форма, и ако има някой, при когото може да се постигне максимален резултат, е д-р Пейли.

Отново подали лекарските становища, заедно с офертата, във фонда за лечение на деца. Лечението, разходите за самолетни билети и 7-месечен престой възлиза на около 250 000 $ = 462500 лв. В дарителската сметка на Алекс към 01.02.2017 г. има 278000 лв. За съжаление, от ЦФЛД отказват въобще да разгледат заявлението за САЩ, с мотива че вече има разгледано заявление за лечение на същото дете, за което е даден отказ. „За пореден път се оказа, че държавата не иска да ни помогне, а само ще ни пречи. След като минахме през толкова много препятствия, и се чувствахме стъпкани на дъното, единственото което ни остана бе само надеждата”, споделят близките.

Всички, които искат да помогнат на малката Алекс да проходи, могат да направят дарение по сметката:

ЦЕНТРАЛНА КООПЕРАТИВНА БАНКА BIC: CECBBGSF IBAN: BG40CECB979040G7448700 ТИТУЛЯР:АЛЕКСАНДРА АЛЕКСАНДРОВА КРЪСТЯНИНА гр.ВАРНА PayPal: Моля използвайте Donation бутона от нашия http://helpalex.info/[email protected] титуляр:Венета Кръстянина(майка)

или

ДАРИТЕЛСКИ SMS с текст на латиница DMS ALEXANDRA на номер 17 777

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама