Мотористи протестираха пред Съдебната палата

13:56, 11 фев 17 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Близки на 36-годишния моторист Ивайло Андреев, загинал преди 3 години в катастрофа с ТИР край Бяла, организираха протест срещу постановление на Русенската окръжна прокуратура.

Те сложиха каските си върху оградата пред входа на Съдебната палата в знак на протест, настоявайки за справедливост.

Мотористите не са съгласни с решението на съда, че мотористът сам е виновен за смъртта си и настояват Апелативният съд във Велико Търново да преразгледа данните и доказателствата и да излезе с адекватно решение.

На 19 юли 2014-а Ивайло Андреев и още четирима мотористи пътуват за мотосъбор в Полски Тръмбеш. В участъка от пътя Бяла-Полски Тръмбеш след ляв завой срещу тях излизат два изпреварващи се тира. В опита си да избегнат сблъсък се наложило да карат в банкета, за да се спасят.

Разследването доказва, че скоростта е около 30 километра в час, но Ивайло няма късмет и умира на място. Следват две години и половина съдебни битки. През това време турският шофьор е на свобода, докато накрая прокуратурата решава, че няма да го съди  за смъртта на Ивайло.

Същото потвърждава и съдът и делото е прекратено. Съпругата на Ивайло обаче е категорична, че ще търси справедливост на по-горна инстанция. 

Близки на други загинали мотористи - Таня и Бойко, който намериха смъртта си на пътя край Драгоман, донесоха тяхна снимка и я поставиха на стълбите към Съдебната палата.

"Да има промяна в отношението към мотористите и велосипедистите. Те да се възприемат като равнопоставени участници в движението, а органите на реда да са безкомпромисни към всички с рисково поведение на пътя" - за това настояха от мото обществото.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама