Русенски рокери поискаха справедливост за свой събрат, загинал на пътя

11:53, 11 фев 17 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За справедливост след смъртта на Ивайло Андреев настоя пореден протест на русенски рокери. Той се състоя пред Съдебната палата в крайдунавския град, и събра десетки мото събратя.

Ивайло намери смъртта си на 19 юли 2014 г. на пътя Русе - Велико Търново в опит да избегне сблъсък с турски ТИР. Случаят предизвика множество протести, като под егидата на мото клубовете, в цялата страна се блокираха възлови пътища, в знак на протест против движението на ТИР-ове по основните пътни артерии през почивните дни.

Разследването по образуваното наказателно производство във връзка със смъртта на Ивайло продължи две години и половина и е заключението от него е, че самият Ивайло е виновен за смъртта си.



„Въпреки множеството проведени разпити, експертизи, изискани документи, същото приключи с Постановление на наблюдаващия прокурор, според който виновен за смъртта си е самия Ивайло. В постановлението се сочи, че същия е нарушил правила от Закона за движение по пътищата, но не е посочено кои правила е нарушил, с което е довел до смъртта си. С надежда за справедливост и правосъдие, постановлението беше обжалвано, но и Окръжен съд – Русе прецени по вътрешно убеждение, че постановлението е законосъобразно и го потвърди. Решението на Окръжен съд – Русе буди недоумение, предвид мнението на следователя водил разследването – обвиняемия турски гражданин Халил Билен да бъде предаден на съд за извършено престъпление“, коментира съпригата на Ивайло Мира Колева.

„Поредният моторист обявен от съда за виновен! Поредният моторист допринесъл за смърта си! Нищо, че е управлявал мотора си с около 30 километра срещу два движещи се срещу него тежкотоварни автомобила /ТИР/ в двулентов път, в завой. Без да е съобразено, че на 200 метра преди мястото на ПТП – то за турския водач е действала забрана за изпреварване, без да е изследвано могъл ли е водачът на товарния автомобил да извърши маневрата безопасно при ограничена видимост и достатъчно ли е разстоянието след разрешителния знак и маркировка за това... Без справедливост...



Ние, близките и приятелите на ИВАЙЛО АНДРЕЕВ продължаваме битката си и заставаме категорично зад позицията си – „НЕВИНЕН“, като очакваме справесливост и правосъдие от последната инстанция – Великотърновски апелативен съд!“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама