Журналистът Тома Томов най-вероятно ще води листата на БСП в Благоевград

09:47, 11 фев 17 / Политика 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Освен Елена Йончева, която до вчера беше прессекретар на президента Румен Радев, а днес вече се знае, че ще води листата на левицата в Хасково, и друг журналист ще подкрепи БСП на предстоящия вот. 

На журналиста Тома Томов е предложено да бъде начело на листата в Благоевград, съобщава "Дневник". За него миналата година Комисията по досиетата обяви, че е бил сътрудник на Първо главно управление на Държавна сигурност от 1970 г. под псевдонима Тодоров.

В Пловдив листата ще оглави професорът по социология Иво Христов, който е преподавател в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски".

Водачи на червени листи ще бъдат и новите лица в Изпълнителното бюро на БСП Крум Зарков, Иван Ченчев и Стоян Мирчев.

Зарков, който е син на журналистът от в. "Труд" Анна Заркова, вече оглавява международния отдел на "Позитано" 20 и най-вероятно ще води листата на "БСП за България" в Русе.

Ченчев, който е работил като спортен журналист и пресаташе на ЦСКА, ще застане начело на червената листа в София-област, откъдето депутат досега бе Нинова. Той има кратък парламентарен опит в 42-ото Народно събрание, където влезе на мястото на Петър Курумбашев.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама