Втори прием на документи по проект "Независим живот за гражданите на Община Каварна"

09:06, 11 фев 17 25 255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 13 до 24 февруари в община Каварна ще се приемат заявления от кандидати за потребители и кандидати за лични асистенти и домашни помощници по проект „Независим живот за гражданите на Община Каварна”.

Кандидати за ползватели на социалната услуга „Личен асистент" и „Домашен помощник" трябва да са хора с увреждания с ограничения или невъзможност за самообслужване, хора над 65 г. с ограничения или невъзможност за самообслужване или лица, ползващи социални услуги по процедура "Нови алтернативи".

Кандидатите за потребители подават в общинска администрация заявление по образец, придружено с документ за самоличност (копие), а за дете - удостоверение за раждане (копие). Представят се също документ за самоличност на законния представител – родител, настойник, попечител (за справка), експертно решение на ТЕЛК/ НЕЛК (копие); протокол на ЛКК, актуална епикриза, етапна епикриза, или друг медицински документ, доказващ, че кандидадтът е с ограничения или в невъзможност за самообслужване (копие), удостоверение за настойничество/попечителство (копие) и други документи.

За лични асистенти и домашни помощници по проекта е препоръчително да бъдат наемани лица, които не са придобили право на пенсия за осигурителен стаж и възраст, като могат да кандидатстват безработни лица, трудово заети лица - наети или самонаети, които могат да извършват допълнителен почасов труд, неактивни лица (студенти или придобили право на професионална пенсия за ранно пенсиониране – в трудоспособна възраст), които могат да извършват допълнителен почасов труд.

Кандидатите за лични асистенти и домашни помощници подават в общинска администрация заявление по образец.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама