Григор Димитров на полуфинал на Sofia Open

19:47, 10 фев 17 / Спорт 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира по тенис от сериите АТП 250 в София с награден фонд 540310 евро.

Поставеният под номер 3 Димитров победи с 6:3, 6:3 за 65 минути миналогодишния вицешампион в надпреварата и девети поставен Виктор Троицки (Сърбия) , който днес празнува 31-и си рожден ден.

13-ият в света хасковлия стартира с труден сервис-гейм, който успя да измъкне от 15:40, но след това заигра на много високо ниво и след десетина минута на корта вече водеше с 3:0. С прецизна игра той запази преднината си и взе първия сет за половин час.

Вторият сет вървеше по-равностойно, но Димитров първи стигна до възможности за пробив, когато поведе с 40:0 в седмия гейм. Той се възползва от втория си шанс и проби за 4:3, а след това взе подаването си и реализира още един пробив, за да триумфира.

С успеха българинът си осигури 24520 евро и 90 точки за световната ранглиста, а за място на финала той ще се изправи в събота не преди 18.00 часа срещу победителя от двубоя между номер 8 Мартин Клижан (Словакия) и Николоз Басилашвили (Грузия) , които играят по-късно днес.

"Днес бях още по-фокусиран. Починах си добре снощи. Дойдох с едно добро настроение не само за деня, но и на корта. Може би първия гейм на първия сет ми изигра лоша шега. Но след това вече започнах да се съобразявам с ударите и започнах да чета играта много добре.

"След всеки изминал мач, всяка тренировка, усещаш все повече и корта, но и себе си, ударите. Днес играех сигурно на важните топки и рискувах, когато се наложи. Всеки един мач тука е само за вас, публиката. Благодаря ви много, обичам ви, заяви емоционалният Григор Димитров веднага след края на мача.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама