Започна приемането на заявки за инициативата „Живот без дрога” в Разград

19:16, 10 фев 17 25 425 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
апочна приемането на заявки за участие в 18-то издание на инициативата "Живот без дрога" в Разград, съобщиха от Областната дирекция на МВР, които са основни инициатори на надпреварата сред тийнейджърите. 

Партньори в реализирането на проявата са Музикалната школа "Илия Бърнев", Центърът за работа с деца, отделът "Образование" в община Разград, Регионалното управление на образованието, Драматичният театър /ДТ/ "Антон Страшимиров", Общинският културен център и УСШ "Руси Бухтев".

Финансирането на инициативата е изцяло чрез дарители от местния бизнес. Дългогодишни спонсори на инициативата са “Амилум – България” ЕАД и “Балканфарма - Разград” АД, като чрез тяхната финансова помощ се осигуряват награди на отличилите се и предмети с логото на инициативата за всеки участник.

Инициативата “Живот без дрога” е отворена за партньори и за спонсори, подкрепящи идеята и имащи отношение към проблема.

Целта на инициативата е осъществяване на превенция на разпространението и употребата на наркотични вещества сред подрастващите и насочване на младите хора към осмисляне на свободното им време чрез поощряване на творческите и спортните им изяви като алтернатива на рисковото поведение.

Проявата отново ще бъде в два модула - конкурс за най-оригинално послание с песен и спортен многобой.

Областният конкурс за най-оригинално послание "Живот без дрога" ще се състои на 26 април  от 18.00 часа в залата на Общинския културен център. В него могат да участват ученици от V до XII клас от всички училища в Разградска област.

Участниците трябва да изразят своето послание с авторска песен по темата, индивидуално или групово. Допускат се за участие и кавърверсии на песни, съобразени с тематиката на конкурса, като те се оценяват само за изпълнение. Жури ще определи най-добре представилите се и ще връчи награди. Критериите за оценяване са - най-добър текст; най-добра музика; най-добро изпълнение – вокално-инструментални групи, вокални групи и индивидуално и най-добро изпълнение на кавър.

Заявки за участие в конкурса и текстовете на песните се приемат до 24 март в Центъра за работа с деца. Справки и допълнителна информация на тел.: 0878 542819 и  0878 542810.

Спортният многобой "Живот без дрога", който се организира за шеста поредна година ще се проведе на 28 април от 9.30 часа в спортна зала "Лудогорец". За участие в спортния многобой се допускат отбори от 6 човека – 3 момчета и 3 момичета, разпределени в две възрастови групи: I група - 5 и 6 клас  и II група – 7 и 8 клас.

Всяко училище може да определи по един отбор от възрастова група, който ще участва в състезанията. Отборите се състезават в занимателни спортни игри, при които се изисква бързина, точност и сила.

Жури ще определи най-добре представителите се отбори и ще връчи награди. Награда за най-оригинален плакат ще връчат от ОбСНВ – Разград.

Срокът за подаване на заявки за участие в надпреварата е до 24 март в Областната дирекция на МВР и на телефон 084/642267, 0888 137792 – пресцентър.

Инициативата “Живот без дрога” се реализира за пръв път през 2000 година, когато се провежда областен конкурс, в който младите хора от Разградски регион изразяват своето отношение към проблема с наркоманиите чрез творчество – авторски текст и музика на песен. В течение на годините конкурсът “Живот без дрога” се наложи като едно очаквано поле за изява сред тийнейджърите, където те представят своите послания срещу дрогата. През 2017 г. инициативата “Живот без дрога” ще се проведе за 18-ти пореден път. От 2012 г. стартира и спортният модул, насочен към изява на подрастващите чрез различни състезания и игри, като алтернатива на рисковото поведение на младите хора през свободното им

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама