Събират мартенички за общински конкурс

17:29, 10 фев 17 / Култура 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Авторите на най-красивите и оригинални мартеници в общинския  конкурс „Баба Марта бързала, мартенички вързала” ще бъдат наградени, съобщиха организаторите.

От община Стара Загора и Центъра за подкрепа за личностно развитие  канят възпитаници на детски градини и училища да участват в конкурса.

 Участниците ще бъдат оценявани в три възрастови групи:  І - ва група – детски градини; ІІ - ра група -  І - ІV клас; ІІІ - та група  - V - VІІІ клас

Мартениците от Детските градини и колективните участия трябва задължително да са аранжирани на картонени табла. Мартениците  на индивидуалните участници да са прикрепени към картонче, на което да бъдат написани трите имена на участника, клас и училище.

В конкурса за картичка на тема „Пролет” могат да участват деца от І - VІІІ клас в две възрастови групи: І - ва група    -   І - ІV клас и ІІ - ра  група   - V - VІІІ клас.

Всеки участник може да представи до две картички. Те трябва да бъдат във формат 15/21 см /А5/, без ограничение в жанра и материалите за живописна и графична техника. На картичките трябва да бъдат написани трите имена на участника, клас и училище.

Срокът за предаване на мартениците и картичките е 17.02.2017 г. в сградата на Центъра на ул.”Захарий Княжески” № 71 ет.ІІІ.

Награждаването на отличените творби ще се състои на 01.03.2017 година от 14.00 часа в залата на Центъра.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама