Осъдиха жена за участие в телефонна измама в Чирпан

16:57, 10 фев 17 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По обвинителен акт на Районна прокуратура Чирпан е осъдена Гюнюл А.,на 32 г., за това, че в съучастие с неустановено лице, като съизвършител с цел да набави за себе си и за другиго имотна облага е поддържала заблуждение у друго лице и с това му причинила имотна вреда в размер на 4 800 лева -  престъпление по чл. 209, ал. 1 от Наказателния кодекс, съобщиха от Прокуратурата.

Районен съд Чирпан е наложил наказание от една година лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок.

На 21 декември 2015 г. неустановено по делото лице се обадило на телефонния номер на свидетелката М.А., която живеела в Чирпан. Непознатият се представил за нейния внук. Жената отговорила, че гласът не е като на нейния роднина. Непознатият мъж обяснил, че бил настинал и затова не можела да го разпознае.  През това време друг непознат мъж взел телефона и започнал да обяснява на пострадалата, че внукът й е при тях и поръчал три броя климатици, като всеки от тях струвал по 1 600 лева и тя трябвало да даде  сумата за закупуването. 

 Малко по-късно Гюнюл А. отишла на адреса в Чирпан, за да вземе парите за климатиците. Тя позвънила в дома на М.А., която й предала сумата от 4 800 лева. След като взела парите,  Гюнюл А. трябвало да отиде в Русе,  за да ги остави на определено място.  Когато стигнала там, получила указания от неустановено по делото лице да тръгне към Варна. Там в началото на града, където имало табела с надпис „Винетка“,  Гюнюл А. оставали пакета с парите, като за себе си взела 250 лева и 100 лева за изразходваното гориво.  

Гюнюл А. е признала вината си и е изразила критичност към извършеното деяние.

Присъдата може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд Стара Загора.  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама