Русенски заместник-кмет с признание за заслуги в трансграничното сътрудничество

16:35, 10 фев 17 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес, 10-и февруари 2017 г., в Заседателна зала на Окръжен съвет – Гюргево, заместник-председателят на Окръжен съвет - Гюргево и Председател на Съвместната българо-румънска земеделска група Лучиан Корозел връчи на заместник-кмета по хуманитарни дейности в Община Русе Иван Григоров Диплома за заслуги по повод 7 години трансгранично сътрудничество на Съвместната българо-румънска земеделска група - СБРЗГ (G.L.A.C. Гюргево - Русе). Информация за събитието съобщава прес центърът на Община Русе.

Дипломата е за „оказаната подкрепа за трансгранична дейност и постигане на резултати, довели до признаването на Съвместната българо-румънска земеделска работна група за уникален модел на добра практика по цялата ни румънско-българска граница“. 

В рамките на първото за тази година заседание беше подновено Споразумението за партньорство в рамките на СБРЗГ с председател г-н Корозел; беше представен Бюлетина за 2016-а година и се уточниха и одобриха темите за обсъждане през 2017 г., сред които: „Опрашване на трайни насаждения и опазване на пчелите“, „Мястото и значението на РУ „Ангел Кънчев“ за развитието на селското стопанство“, „Областна стратегия за развитие в областта на земеделието и напредък по реализацията“ и други.

През 2016 г. се проведоха шест срещи – три в Русе и три в Гюргево, с представители на земеделски производители от различни сектори на земеделието, кметове, представители на местните администрации, специалисти, преподаватели от земеделски колежи и университети с цел обмен на добри практики, дискусии и презентиране на възможности в рамките на сектора и доброто трансгранично сътрудничество. 

Заседанието се организира от Областна администрация - Русе, Окръжен съвет - Гюргево, Асоциация Еврорегион „Данубиус“ и Трансграничен бизнес център „Данубиус“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама