Предлагат подновяване на договора на директора на "Медицински център 1 - Русе" ЕООД

15:25, 10 фев 17 25 1897 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общински съвет предстои да разгледа и гласува предложение за подновяване договора за управление на управителя на „Медицински център–1–Русе” ЕООД (бившата "Втора поликлиника") д-р Стоян Ненков Стоянов, който изтича на 29.03.2017 г. Това става ясно от докладна записка, внесена за разглеждане от името на кметската администрация. 

През тригодишния период на управление, дружеството е изпълнило заложените в бизнес програмата си стратегически цели, като успешно развива дейността си на лечебно заведение за специализирана извънболнична медицинска помощ на населението на гр. Русе, осъществявайки профилактика, диагностика и лечение в областта на вътрешната медицина, кардиология, дерматология, хирургия, акушерство и гинекология, неврология, УНГ, урология и клинична лаборатория, се казва в мотивите към предложението. 

От доклада на управителя „Медицински център 1-Русе“ ЕООД за тригодишния период на управление на дружеството е видно, че програмата за дейността на дружеството са насочени към повишаване качеството на предлаганите медицински дейности и подобряване на диагностично-лечебния процес. Отчита се изпълнение в следните направления:

Закупени са 2 нови електрокардиографа; Нов ехограф с няколко трансдюсера за подобряване на диагностичната дейност; Фетален монитор за оптимизиране на дейността на АГ кабинета; Ново оборудване за дерматовенерологичния кабинет; Обновяване на офис техниката, оборудването на кабинети и изграждане на видеонаблюдение; Извършване на стртоителни и ВиК ремонти на основната сграда и някои от филиалите.

Инвестиционните намерения на дружеството са свързани със:

Закупуване на нов ехограф за АГ кабинета; Закупуване на нови трансдюсери; Ново фасадно оформление на основните сгради и някои ремонтни дейности по филиалите; Газифициране на основната сграда с оглед подобряване на отоплението през зимния период; Нови медицински кабинети в кварталите Образцов чифлик и ДЗС;

Всички разходи по изпълнение програмата на лечебното заведение са обезпечавани със собствени средства. Дружеството формира през годините положителен финансов резултат, няма неразплатени или просрочени финансови задължения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама