Прокурор Танев пред Topnovini.bg: Майката на пребитото дете призна, че е блъскала главата му в стена

15:05, 10 фев 17 25 577 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Екип на Topnovini.bg се свърза с наблюдаващия прокурор Витан Танев по случая с пребитото двегодишно дете в Ихтиман, прието с тежки наранявания в „Пирогов“ вчера в късния следобед.

Прокурорът съобщи, че пострадалото дете е с множество наранявания по главата. Установено е, че има три счупвания на черепната кост, а към момента е в кома и не е ясно дали ще оживее.

Обвинителят заяви, че майката е направила пълни самопризнания, от които става ясно, че е нанесла побоя върху детето, блъскайки главата му в стена. Повдигнато й е обвинение за причиняване на средна телесна повреда и е задържана за 72 часа. Мярката й за неотклонение ще се гледа от Районния съд в Ихтиман в понеделник.

Магистратът допълни, че е назначена психиатрична експертиза на обвиняемата. Има вероятност тя да не може да носи наказателна отговорност. От постъпилите материали по делото става ясно, че при раждането детето е било настанено в приемно семейство. Само шест месеца по-късно социалните работници решават, че майката е повишила родителския си капацитет и връщат малолетния й син.

„Тук попадаме в ситуация, в която един държавен орган е позволил на тази майка да упражнява родителските си права, без да се установи психичното й състояние, без да се установи реално дали тя може да се справи.“

- категоричен бе прокурор Витан Танев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама