Държавата ще даде на "Пловдив - 2019" 10-те милиона евро

14:55, 10 фев 17 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
10 млн. евро са обещани от държавата и няма причина да не се дадат на Пловдив. Това каза в Пловдив министърът на културата в служебния кабинет Рашко Младенов, цитиран от Радио Пловдив. Той каза, че заедно с община Пловдив, са набелязали екшън - план за мерките, които трябва да се вземат спешно, за да тръгнем в крак с подготовката на Пловдив за Европейска столица на културата.  Страхувам се, че малко закъсняваме, акцентира Младенов.

Министърът уточни: "Не всичко опира само до парите, свързани с Европейска столица на културата през 2019 година. Ние дойдохме да проверим проектите и подготовка за това общо начинание. Дори в тези три месеца, в които ще бъда служебен министър на културата се ангажирам да помогна. Това е огромно предизвикателство."

Министър Младенов бе на среща в общината при заместник - кметовете Амелия Гешева и Стефан Стоянов, който също е в УС на фондация Пловдив 2019. Той провери до къде е стигнала реализацията на проектите по апликационната книга на Пловдив. Целта на срещата бе да се набележат спешните мерки, за реализация на проекта ЕСК.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама