Медицинският университет в Плевен открива академичната учебна година за чуждестранни студенти

14:31, 10 фев 17 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новата академична учебна година за новоприетите чуждестранни студенти в Медицинския университет в Плевен се открива на 13 февруари, съобщиха от пресцентъра на висшето училище.

Тържествената церемоние ще се проведе от  10.00 ч в зала „Магнум“ на Втора клинична база.

На тържеството студентите ще бъдат приветствани от ректора проф. д-р Славчо Томов, от декана на Факултет „Медицина“ проф. д-р Аспарух Аспарухов, както и от своите български и чуждестранни колеги. 

Тази година по специалността "Медицина" бяха приети общо 279 чуждестранни студенти от 35 държави, което е рекорден брой, казаха още от висшето училище.

За поредна година е висок делът на студентите от Великобритания, които се изравняват по численост с тези от Индия. На трето място са студентите от Италия, следвани от Германия, Швеция, Канада, Япония, Ирландия, Испания, Португалия , Австралия, Филипини, Зимбабве, Малави и др.

Плевенският медицински университет е известен като първото висше училище в страната, което през 1997 г. въвежда обучение по медицина за чуждестранни студенти изцяло на английски език. Общият брой чуждестранни студенти, изучаващи „Медицина“ в англоезичния курс е 900.

До сега са дипломирани 13 випуска лекари-чуждестранни граждани, намерили  професионална реализация в цял свят – САЩ, Европа, Индия и Австралия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама