Мая Манолова: Подавайте жалби към "Топлофикация София" до 1 март

14:01, 10 фев 17 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Националният омбудсман Мая Манолова призова столичани да подават жалби за неустойки към топлофикационното дружество до 1 март. Причината - според нея, съответните технически уреди на „Топлофикация София“ съхраняват данните 30 календарни дни.

"В противен случай, вместо да му върже мартеничка, може да му върже тенекия" -

заяви в духовит, но същевременно сериозен тон Манолова.

Омбудсманът също препоръча на гражданите останали без парно да претендират в своите жалби за всички дни, през които не са били на студено за сума, която да е на стойността на недоставеното количество топлоенергия.

"Разбрах, че във връзка с моя брифинг, преди минути „Топлофикация" е разпространила съобщение, с което обещава, че ще плати на гражданите неустойка по методика, която ще изработи след утвърждаване от Столичния общински съвет. Кога ще стане това, дали ще стане, дали методиката ще бъде справедлива, дали гражданите ще се съгласят с нея, аз не мога да гарантирам" -

призна Манолова.

Мая Манолова за пореден път се оплака от липсата на успешно сътрудничество с енергийния регулатор, както и със Столичната община по казуса с прекъснатото топлоподаване в София. Общественият защитник призова по време на отчетите, които „Топлофикация“ ще прави в края на месец февруари т.г. задължително да присъства и независим енергиен екперт.

"Очаквам КЕВР да се събуди и да защити правото на хората да получат обезщетение за неудобствата, които са им причинени. Не знам и защо са пропуснали да впишат този проблем в договорите с "Топлофикация". Не съм се уморила да търся съдействие от всички институции за решаване на проблемите, които създава "Топлофикация". Всеки трябва да си носи отговорността. В това число и тези, които упражняват контрол върху дейността на дружеството. Ако прокуратурата се позавърти около случая с аварията, покрай него може да установи много нелицеприятни факти" - 

каза още Манолова.

На журналистически въпрос дали би посъветвала гражданите да подадат жалби, тя отговори реторично:

"Ако вярвате в обещанията на "Топлофикация", не подавайте."

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама