Етно формацията "Булгара" ще се включи във виртуозното надсвирване "Балканица" в НДК

13:49, 10 фев 17 / Любопитно 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Една от най-добрите етно-фюжън формации у нас "Булгара" ще премери сили с многократните победители от най-големите фестивали за духова музика в света. Българските музиканти ще излязат на сцената в Зала 1 на НДК на 26 февруари, за да се включат в надсвирването "Балканица", съобщават организаторите.

В предстоящия 3-часов маратон група "Булгара" ще представи едни от най-добрите си изпълнения - "Меча сватба", "Нестинарско", "Баклава", "Йовано", "Сладка тъга", "Копаница" и други. От сръбска страна ще се включат "Danijela Orkestra", "Marko Markovic Brass Band", "Elvis Ajdinovic Orkestar" и "Orkestar Dejan Jevdjic".

Характерното звучене на "Булгара" идва от използването на дръм енд бейс, фънк и броукън бийтс, за да се подчертае хармоничната красота на българския фолклор. Тези елементи, съчетани с джънгъл, рок и джаз и изпълнени с традиционни фолклорни инструменти, правят музиката на групата изключително интересна. 

Групата печели "Аскеер" за авторска музика към театралния етно-спектакъл "Дивите" на режисьора Георги Къркеланов по текст на Николай Хайтов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама