От "Топлофикация" ще обезщетят клиентите си и без подаване на специални заявления

12:57, 10 фев 17 25 281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Клиентите на "Топлофикация София" ЕАД, които бяха засегнати от аварията на магистралния топлопровод на бул. "Цариградско шосе" ще бъдат обезщетени още в сметките си за месец февруари (които ще получат в средата на м.март), без да е необходимо да подават специални заявления за това, съобщиха от ръководството на топлофикационното дружество. 

От общинската фирма уточняват и че няма краен срок за подаване на заявления от такъв характер.

Общите топломери в абонатните станции в София съхраняват данните за 160 параметъра за работата на съоръжението, както и за потреблението в съответната сграда и показанията не се нулират към 1 март, както твърди националният омбудсман в свое изявление от началото на тази седмица.

Компанията ще предложи на принципала си - Столичния общински съвет, да бъдат обезщетени всички клиенти на топлорайон "София Изток" в столицата, които останаха без отопление и топла вода в резултата на мащабната авария, независимо дали става дума за 48 или повече часове. В момента се разработва методика за изчисление на обезщетенията, съобразена с Общите условия на дружеството и тя ще бъде предоставена за разглеждане и одобрение от Столичен общински съвет.

Размерът на обезщетенията ще бъдe посочен на отделен ред в месечните съобщения за февруари, които абонатите ще получат след 15 март т.г.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама