В Пловдивско апашите крадат каквото намерят

12:56, 10 фев 17 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Автори на кражба от търговски обект в Пловдив са разкрити при проведено разследване от служители на Шесто РУ. В полицейския арест са задържани 23-годишен криминално проявен младеж от града и 16-годишно момче от Садово. Те са заподозрени, че в понеделник по обяд отнели лаптоп, мобилен телефон и 80 лева през незаключен прозорец на павилион за закуски в квартал “Столипиново”. Намерени и иззети са вещите, обект на престъплението.

В полицията в Асеновград за 24 часа е задържан млад мъж, откраднал кобила от селскостопанска постройка в село Чешнегирово. Работата по случая стартирала по сигнал от 37-годишен стопанин – на 5 февруари сутринта той установил, че животното е изведено от имота му, след разбиване на катинар. При организираните издирвателни действия разследващите стигнали до автора – 22-годишен от село Белозем, известен за кражби и осъждан. Предстои материалите по образуваното досъдебно производство да бъдат внесени в прокуратурата.

Установени са автори на две посегателства от моторни превозни средства в Пловдив и Раковски. В понеделник в Трето РУ било съобщено, че от незаключен “Нисан” на ул. “Полковник Сава Муткуров” в областния град е задигната дамска чанта с документи, мобилен телефон и дребна парична сума. В процеса на оперативните действия криминалистите влезли в дирите на четирима техни познайници – двама мъже на 46 и 25 години и тийнейджъри на 17 и 13 години, от които са иззети откраднатите вещи. На пловдивчаните е повдигнато обвинение и с постановление на прокуратурата 46-годишният и 17-годишното момче са задържани за 72 часа, а 13-годишният е настанен в Дом за временно настаняване на непълнолетни и малолетни.

Междувременно в ареста на полицията в Раковски попаднал 57-годишен местен жител, който във вторник отнел дамско портмоне с около 200 лева и лични документи от колата на 23-годишна шофьорка. Работата по случаите продължава под надзора на Районна прокуратура - Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама