Първият етап от Ученическите игри продължава с турнири по бадминтон, баскетбол, тенис на маса и хандбал

11:37, 10 фев 17 / Спорт 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският кръг на Ученическите игри в Сливен продължава със състезание по бадминтон. Турнирът е днес и се провежда в  СУ „Константин Константинов“. Първият етап от Ученически игри 2016/17 започна в началото на ноември и вече  приключи за спортовете футбол, волейбол и шахмат. Участие взеха около 900 ученици от 68 училищни  отбори. Последните баскетболни срещи ще се изиграят на 24 февруари. Останалите спортове - тенис на маса и хандбал, ще приключат до края на месец февруари. Състезанието по лека атлетика ще се проведе през март, съобщи Силвия Никова, гл. експерт "Социални дейности, здравеопaзване и спорт" в Община Сливен. 

В предходното издание на игрите отборът по лека атлетика при ППМГ "Добри Чинтулов" - Сливен спечели  първото място на финалите и се подготвя за Световното първенство във Франция в края на месец май.

Ученическите игри са основна изява в областта на ученическия спорт. Те са част от държавната политика за организиране и провеждане на състезания с оглед развитие на индивидуалните способности и дарования , както и дееспособността на учениците в областта на спорта. Игрите се провеждат за три възрастови групи и  в четири етапа.

Най-добре представилите  се отбори от финалните състезания имат възможност за участие в Световните ученически първенства, организирани  от Международната федерация за ученически спорт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама