В Русе отбелязаха Деня на руската дипломация

11:24, 10 фев 17 / Политика 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Регионална библиотека „Любен Каравелов“ беше домакин на празнична вечер, посветена на Деня на руската дипломация - 10 февруари. Събитието се организира по инициатива на Сдружение „Приятели на Русия „Александър Невски“ - Русе в партньорство с Генералното консулство на Руската федерация в Русе, Дружество 1940 - Русе към Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД и Клуб на творците към Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Русе. 

10 февруари е утвърден като Ден на дипломатическия работник през 2002 г. по повод 200-годишнината от създаването на Министерството на външните работи на Русия. За дата на установяване на дипломатическите отношения между Русия и България се счита 7 юли 1879 г.

Официални гости на вечерта бяха Татяна Грушко - генерален консул на Руската федерация в Русе и вицеконсулите Марина Сергунина и Алим Жаманов. Поздравителен адрес и цветя от името на кмета на Община Русе до Татяна Грушко връчи директорът на Общинско предприятие "Русе Арт" Мариан Савов.

Специален поздрав към всички присъстващи беше музикалната програма с участието на талантливите млади изпълнители Мария Пенчева и Йоанна Иванова от НУИ "Проф. Веселин Стоянов", Благовеста Димитрова от Вокално студио за поп и джаз "Икономов" и Вокална група "Дунавски полъх" при Възрожденско читалище "Зора" с ръководител маестро Вили Икономов. В рамките на вечерта посетителите имаха възможност да видят филм за историята на руската дипломация и да разгледат изложба на книги по темата от фонда на Русенската библиотека.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама