Задържаха двама след поредица кражби от складова база на фирма в Русе

10:38, 10 фев 17 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 7 февруари в ОДМВР – Русе е подаден сигнал за поредица от кражби, извършени след проникване в складова база и помещения, собственост на куриерска фирма, намиращи се в град Русе.

С оглед постъпилата информация са предприети необходимите действия по изясняването на случая и установяване на извършителите на посочените престъпления, съобщават още от Областната дирекция на МВР.

От служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Русе е планирана и проведена полицейска операция, в хода на която на 8 февруари тази година, около 03:00 часа, непосредствено след извършване на кражба от складова база на въпросната фирма е установен и задържан 36-годишен русенец К.А.

В него полицаите са намерили ръкавици и инструменти, както и отнети от склада вещи. При последвалите процесуални действия и оперативно-издирвателни мероприятия е установено и лицето К.А. на 32 г., от гр. Русе, който заедно с 36-годишния К.А. е участвал при извършването на кражби от складовата база в предходен период.

По отношение на двамата мъже криминалистите са изяснили още, че са бивши работници на фирмата и в базата са прониквали с оригинален ключ и код за достъп.

По случаят се води досъдебно производство срещу К.А. /32г/ и К.А. /36 г/. Работата по установяване на точната стойност на всички откраднати вещи, както и документиране на всички извършени от двамата деяния продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама