ВиК – Сливен с амбиция за довършване на пречиствателната станция за питейни води

10:28, 10 фев 17 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С проект за довършване на пречиствателната станция за питейни води ще кандидатства ВиК Сливен. Дружеството ще кандидатства и с проекти за  подмяна на водопроводи и изграждане на канализация по Оперативна програма „Околна среда“. В момента се подготвя апликационната форма. До месец ще има оценка колко средства са необходими за реализация на тези проекти, както и  какъв е  най –  ефективният начин за отстраняване на съществуващите ВиК – проблеми на града. Това каза Иван Иванов, председател на Българска асоциация по водите, цитиран от „Фокус”. По думите му довършването на пречиствателната станция е най - спешно и най - важно за ВиК – дружеството, както и за всички жители на града. Сливен е един от малкото големи градове в страната, където няма пречиствателна станция за питейни води.

Сливен е домакин на третата поредна годишна среща на Българската асоциация по водите, и представителите на членуващите в нея ВиК оператори. Участват  международни експерти  и компании от IT сектора у нас, с полезни решения в областта на информационните технологии за събиране и обработване на данни от водния сектор. На срещата бяха и представени нови технологии за управление на ВиК – мрежите.

Качеството на процеса по събиране и обработване на данните е основен проблем в проекта по сравнителен анализ, коментира проектният мениджър Мирослав Митков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама