Спряха мигрантският указ на Тръмп и на втора инстанция

09:26, 10 фев 17 / Свят 25 214 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Американският президент Доналд Тръмп изгуби още една битка. Апелативният съд в Сан Франциско отхвърли опита на президента Доналд Тръмп да забрани влизането в Съединените щати на граждани от седем предимно мюсюлмански страни.

Федералният съдия от Сиатъл Джеймс Робарт спря действието на президентския указ в края на миналата седмица, а решението му бе обжалвано от правителството.

Според Апелативния съд обаче правителството не е представило никакви доказателства, които да оправдават забраната от гледна точка на националната сигурност, нито доказателство, че всеки чужденец от седемте страни е извършил терористична атака в САЩ. Очаква се окончателният изход на делото да бъде определен от Върховния съд.  

Указът на Тръмп от 27 януари забрани за 90 дни граждани на Иран, Ирак, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен да влизат в САЩ и спря за 120 дни приемането на бежанци, а за сирийски бежанци забраната е безсрочна.

Белият дом заяви, че няма непосредствен коментар.

Президентът обаче коментира в „Туитър“: „Ще се видим в съда. Сигурността на нацията ни е поставена на карта“, написа той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама