Плевенската езикова гимназия ще представи България на младежки форум в Европейския парламент

09:13, 10 фев 17 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици в Плевен е избрана да бъде единствен представител на България на 30 и 31 март 2017 г. в Европейския парламент, където младежи от 33 държави ще участват в симулация на пленарна сесия на Европейския икономически и социален комитет /ЕИСК/. Те  ще обсъждат предложения по конкретни теми и ще договорят резолюция, която да бъде представена на вземащите решения в ЕС.

Екипът на гимназията ще се състои от трима ученика от 11 клас– победители в олимпиади и състезания и  лидери в извънучилищни и благотворителни инициативи. Техен ръководител ще бъде г-жа Грета Димова, заместник-директор по учебната дейност, Тяуточни, че певенското училище се е преборило с общо 687 кандидатури от  28 държави-членки и 5 кандидат-членки на Европейския съюз.

Предварителна среща с избраните представители на гимназията на 17 март ще проведат членовете на ЕИСК Димитър Манолов и Веселин Митов. Димитър Манолов отговаря за комуникативната политика на комитета за България в Брюксел и е председател на КТ „Подкрепа”. Веселин Митов  е международен секретар на синдиката.

Младите хора са бъдещето на Европа и именно те ще имат възможност да решат в каква посока ще тръгне ЕС през идните години. Затова Европейският икономически и социален комитет /ЕИСК/ винаги е поставял специален акцент върху участието на младите хора в неговите политически дебат, коментираха организаторите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама