Над 100 убити след полицейската стачка в Бразилия

09:09, 10 фев 17 / Свят 25 228 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 100 души бяха убити за шестте дни на стачката на полицията в югоизточния бразилски щат Еспирито Санто.

Училищата и компаниите продължават да не работят, а общественият транспорт е спрял. Няма изгледи стачката да бъде преустановена. Трупове лежат по улиците, като реалният брой на загиналите не е известен, съобщава vestibg.

Стачкуващите искат заплатите да бъдат удвоени за всяка категория полицейски офицери. Синдикатът на полицаите каза, че възнагражденията не са били увеличавани от четири години. Средната основна заплата на служител на полицията е 2643 реала (847,96 долара).

Бразилските власти разрешиха армията да бъде използвана за гарантиране на сигурността в Еспирито Санто заради протеста на полицията.

Хаосът и анархията в щата, предизвикани от стачката на полицията, продължават, въпреки че вчера там бяха разположени 1200 военни и федерални полицаи и въпреки обещанията, че на път са още подкрепления. Въоръжените сили ще изпратят парашутисти и бронетранспортьори.

По-голямата част от проявите на насилие са в столицата на щата Витория. Градът е богато пристанище, обградено от плажове, със силно присъствие на минни и петролни компании.

От Асоциацията на местните бизнесмени съобщиха, че стачката е причинила на бизнеса загуби в размер на 90 милиона реала (28,87 милиона долара).

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама