Съборът „С България в сърцето” отново събира в Каварна българчета от цял свят

08:21, 10 фев 17 / Култура 25 457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Каварна за 14-и път ще посрещне потомците на преселниците – българи, избягали от турско робство в Украйна, Молдова и Румъния, както и талантливи участници от откъснатите от България Западни покрайнини, Македония, Косово. Те ще участват в Общобългарски младежки фолклорен събор „С България в сърцето”, който се организира от Община Каварна и Продуцентска къща “Пирина”.

Форумът ще се проведе на 12, 13 и 14 май. През трите дни на фолклорната проява участие ще вземат деца и младежи от България и чужбина. Съборът няма конкурсен характер, но най-добрите изпълнения през деня ще бъдат включени във вечерни концерти. Програмата на събора включва и провеждането на конкурсите "Ревю на народни носии", надиграване “Кръшна ръченица” и "Мис и Мистър Фолклор 2017”.  Това е единственият по мащабите си събор, който обединява българските младежи от целия свят на базата на българския фолклор. Утвърден като традиционен Общобългарски младежки фолклорен събор, “С България в сърцето” събира през годините младежи, потомци на българи от Албания, Молдова, Украйна, Македония, Румъния и Сърбия.

Целите на Събора са изява на най-добрите младежки постижения в областта на българския фолклор и неговите разнообразни проявления – песни, танци, инструментални изпълнения, занаяти, театрални форми и др.

Участници са, както български детски и младежки колективи и индивидуални участници на възраст до 25 години, така и гости от цял свят, занимаващи се с български фолклор.

Мотото на Събора е „Българският фолклор – най-атрактивната картичка на България”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама