Община Шумен търси здравен медиатор за село Ивански

07:15, 10 фев 17 25 574 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Шумен обявява конкурс за здравен медиатор в село Ивански  по проект „Взаимодействието с общността - фактор за по-добро бъдеще и успешна интеграция” по Българо-Швейцарска програма за подкрепа на социалното включване на роми и други уязвими групи – „Здраве и образование за всички”. Това съобщи за Topnovini.bg Асен Асенов фасилитатор на програма „Ромак на съвета на Европа и Европейската комисия”.

За позицията се търси един човек за срок от 24 месеца. Задълженията на здравния медиатор са работа с клиенти, оказване на помощ на  незапознатите със здравната система за получаване на достъп до здравни услуги. Медиаторът извършва посредничеството между уязвими групи, здравни и социални служби. Работи с ОПЛ, други здравни специалисти и институции за повишаване на имунизационния статус на децата. Помага при попълване на различни документи, участва в организирането на здравни профилактични мероприятия и такива за повишаване на здравната култура и подпомага на дейността на РЗИ по извънредни имунизационни кампании, профилактични прегледи с мобилни единици и други.

Изискванията към кандидатите са: завършено средно образование, познаване на здравните и социални проблеми на ромската общност, владеене на езика на общността – ромски или турски, комуникативни умения и компютърна грамотност. Документите, които трябва да се представят са заявление по образец, които може да получите в отдел „Образование, наука и развитие”, стая 356 в Община Шумен

Срокът за подаване на документи е от 6 февруари до 2 март. Подават се лично или чрез пълномощник на адрес бул. „Славянски“ 17, стая 356 всеки делничен ден от 9 до 12 часа и от 13 до 17 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама