Над 80 състезатели с участие в международен турнир по стрелба с лък в Русе

20:08, 04 фев 17 / Спорт 25 431 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В зала 2 на Спортен комплекс „Дунав“ беше открито 16-то издание на Международния турнир по стрелба с лък „Дунавски стрели“, организирано от Спортен клуб „Джамбо“, съобщават от пресцентъра на общината.

Сред присъстващите бяха директорът на Общинско предприятие „Спортни имоти“ Веселин Богданов, председателят на Федерацията по стрелба с лък Даниел Павлов и Йордан Джамбазов от русенския клуб „Джамбо“, които официално откриха турнира, както и видни треньори и състезатели.

В турнира, който ще продължи и утре, когато е официалното награждаване от 13 часа, участие взеха 86 състезатели от България и Румъния. Те се състезават в две дисциплини – олимпийски и ловен стил, като са разделени в 4 категории – мъже, жени, младежи и девойки.

Любопитен факт е, че тази година за първи път ще вземе участие толкова млада състезателка, 11-годишната Никол Георгиева от СК „Джамбо“, която благодарение на постигнатите високи резултати в стрелбата с лък се включва в тазгодишното издание на турнира.

От румънска страна записаните спортисти са от 2 клуба, като сред тях е и националния шампион на северната ни съседка Овидио Ахиле, съобщават още от пресцентъра на общината. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама